Målsettingen med prosjektet er:
- Bidra til økt kunnskap om bærekraftig matproduksjon og forbruk hos folk flest
- Bidra til økt forståelse for natur- og kulturverdiene våre, og betydningen av matsikkerhet
- Stimulere til bedre ressursutnyttelse og bruk av lokale råvarer
- Skape engasjement og inspirere til økt selvforsyning
Prosjektet har så langt både synliggjort bærekraftig lokal matproduksjon og kultur, og fremhevet betydningen av lokal matproduksjon i forhold til selvberging. Dette gjøres gjennom en rekke foredrag og matfestivalen Utmarkens grøde. Det meldes om over 500 besøkende på foredragene i 2024.
Vi i 68° Nord-bidraget har latt oss inspirere, såpass at matfestivalen Utmarkens grøde er tildelt midler både i 2024 og 2025. Prosjektet har også mottatt midler fra 68° NORD Bærekraftsbidraget til inspirasjonsforedrag fra utmarka.
Vi gleder oss til fortsettelsen 😊.